Williäijillä on hauskaa yhdessä

Tanssiopiston Williäijien, Vesa HirvonenTarmo Hjerppe ja Jami Holtari, kuvaus sujuu hurtin huumorin höystämänä sutjakkaasti: opittuja mooveja ei ole unohdettu, vaikka tanssitunnit loppuivat toukokuussa. Kaikki kolme ovat olleet mukana jo useita vuosia vuonna 2016 aloittaneessa Williäijä-ryhmässä ja oppineet tuntemaan toisensa.

Syyt tanssiharrastuksen aloittamiseen ovat erilaiset, mutta tanssin tuottama ilo on yhteinen. Vesa kuuli 2017 kaveriltaan Tanssiopiston Pähkinänsärkijä – Klaaran ja Nikolaksen tarina -produktiosta ja ilmoittautui mukaan. Kipinä jatkaa tanssia syttyi ja Williäijien joukko sai vahvistuksen. Tarmon tanssijalka alkoi vipattaa, kun hän näki kajaanilaisen Äijät-tanssiryhmän esityksen ja kollega vinkkasi Tanssiopiston tarjonnasta. Jami puolestaan etsi itselleen sopivaa liikuntamuotoa ja ilmoittautui Williäijiin.

Ryhmä kokoontuu kerran viikossa tunnin ja vartin treeniin, jonka sisältö on monipuolinen: alkulämmittely, kehonhuoltoa, askelsarjoja ja koreografian harjoittelua. Tunnelma tunneilla on välitön ja sen aikana ehtii tutustua tanssikavereihinkin. Ryhmän jäsenten taustat ovat erilaiset, ja ikähaitari on ollut 25–70 v. Fyysisen harjoituksen lisäksi tanssitunti on mainio stressinpurkamiskeino: tanssi vaatii keskittymistä eikä tanssiessa ehdi miettiä omia eikä maailman murheita.

Kevätnäytös on Vesan, Tarmon ja Jamin mielestä vuoden huipennus. Koreografian harjoittelu ottaa aikansa, harjoitteluaikaa tuntuu aina olevan liian vähän ja ennen esitystä jännittää, mutta esityksen jälkeen koko porukassa vallitsee mahtava voittajafiilis. Uudet Williäijät ovat kovasti tervetulleita ryhmään. Tanssia ei tarvitse osata: joka syksy aloitetaan alusta eikä tanssitrikoisiin tarvitse mahtua: treenivaatteet saa valita itse. Tarvitaan vain avointa mieltä ja rohkeutta tulla mukaan.

2022
Teksti: Aili Piironen
Kuva: Arto Forsblom